Sicast Turnatorie de precizie italian francais deutsch espanol english Site Map
home compania turnare de precizie fotogravura materiale contactintrebari frecvente
Turnarea de precizie
Turnarea de precizie sau "turnarea cu ceara pierduta" este o metoda bine cunoscuta in intreaga lume. Este folosita de mai bine de 4.000 de ani fara modificari majore. Mestesugarii din vechiile Indii si din Egipt, civilizatia Han din China, anticii artizani greci, etruscii, turnatorii de aur din civilizatiile Sud-americane, figurinele din bronz de la Benin din Africa, au facut ca aceasta metoda sa aiba un mare impact asupra dezvoltarii tehnice si culturale a omenirii.
StaStatuete turnate
Reproducerea in serie a cerelor si tehnologiile avansate inplicate azi in proces, de la realizarea gipsului in vid pana la topirea metalului intr-un mediu controlat, fac din aceasta tehnologie cea mai rafinata metoda cunoscuta in zilele noastre.
Modelele pentru turnare
Pentru a pregati matritele pentru turnare, avem nevoie de modelul original care poate fi realizat in orice material (metal, plastic, lemn, gips, ceara... ) tinandu-se cont de o restrangere de 1,5 - 2 % si o toleranta dimensionala de ±0,7%.

Chiei turnate Este indicat ca intotdeauna sa specificati cele mai importante dimensiuni ce trebuiesc respectate, si unde anume sa fie dispus canalul de alimentare. Orice alte specificatii sau caracteristici dimensionale, superficiale sau mecanice vor fi stabilite anterior.

Tolerances
Tolerante dimensionale pentru lungime, latime si inaltime
Interval
0-14 mm ± 0,10
"
14-100 mm ± 0,7%
Tolerante angulare
Pana la 90° ± 0°30’
peste 90° ± 1° in functie de configuratie
Sectiuni paralele
0,10 mm pe 25 mm de sectiune
Oferta
Figurine turnate La inceputul proiectarii fiecarui articol, si doar pentru prima data, este necesara achitatea realizarii matritei master. Costul este de cateva zeci de euro, in functie de dimensiunea modelului original.
Nu exista limite cantitative la comanda: Poti comanda chiar si o singura piesa, iar preturile nu depind de cantitate.
Materialele
Pentru orice tip de obiect sau domeniu de aplicatie (rame de ochelari, micromecanica, instrumente muzicale, machete de trenuri, obiecte de arta, bijuterii, instrumente biomedicale, etc) avem la dispozitie o gama de peste treizeci de aliaje metalice, pentru a putea reproduce cu fidelitate orice mic detaliu, cu grosimi incepand de la 0.25mm, si duritati de la 60 pana la 300 Vichers. Informatii suplimentare pentru o buna folosire a metalelor pot fi cerute departamentului nostru tehnic.