SICAST Precision Casting italiano francais deutsch espanol english SiteMap
home compania turnare de precizie fotogravura materiale contactintrebari frecvente
Intrebari frecvente despre turnatorie
Ochelari turnati Ce este "turnarea cu ceara pierduta"?

Turnarea de precizie cu ceara pierduta este o metoda speciala de reproducere cu acuratete a pieselor metalice complicate, foarte mici, inlocuind spre avantajul clientului, lungile procese de asamblare. Modelul original este copiat cu acuratete prin intermediul unor mulaje de silicon si reprodus in ceara. La randul lor, copiile din ceara (reproduceri in pozitiv a modelelor originale) vor fi acoperite cu ceramica speciala. Formele obtinute vor fi arse timp de mai multe ore permitand astfel cerei sa se topeasca, lasand in locul ei tiparul ce apoi va fi umplut de metalul turnat.

Detalii de modelism realizate in turnatorie Ce tip de piese pot realiza?

Serii speciale de obiecte de valoare, piese pentru stilouri si ceasuri, mecanisme complicate pentru instrumente muzicale, piese pentru modelism feroviar sau naval, mici sculpturi, reproduceri de monede rare, arme antice, manere si bijuterii pentru automobile de epoca, accesorii pentru moda, piese componente pentru ochelari din metal sau decoratii pentru ochelari din plastic, piese pentru micro si electromecanica, etc.


Bijuterii realizate in turnatorie Ce tip de finisaj pot avea la piese?

In mod normal piesele sunt livrate cu suprafata neteda, avand un aspect opac si satinat, cu un mic reziduu al canalului de alimentare. Aliajele cuprului (alama, bronzul si alpaca) pot fi cu usurinta cositorite sau argintate, lustruite cu roti abrazive specifice, sau cu sisteme pe baza de vibratii sau de extrudare. Materialele Sicast nu contin plumb sau cadmiu, nu sunt supuse la tratamente acide si sunt testate sa accepte marea majoritate a celor mai intalnite tratamente galvanice (cu cupru, nichel, argint, aur, rodiu, etc). Cupru-beriliul poate fi supus la diferite tratamente termice, pentru a obtine proprietati elastice si de duritate deosebite (peste 300 Vickers).


Din ce materiale imi pot comanda piesele?

Alama, bronz si bronzuri speciale, alpaca, cupru-beriliu, aluminiu, toate fara plumb si cadmiu. Pe pagina metalelor sunt indicate cele mai frecvent folosit materiale, exista peste 60 de aliaje produse pana acum, si este posibila realizarea de aliaje speciale la cerere.

De ce am nevoie pentru a realiza piesele?

Un model original (master), realizat din orice material posibil: metal, plastic, gips, ceara, sau un ansamblu de parti turnate sau lipite impreuna. In comparatie cu modelul original piesele turnate vor suferi o restrangere de 1,5 - 2%. De aceea cel mai bine este ca dimensiunile importante sa fie indicate in prealabil, la fel si pozitionarea canalului de alimentare.

Matritele sunt scumpe?

Procesul de turnare nu necesita matrite traditionale, ci matrite din silicon sau ceramica de scurta intrebuintare. La inceputul proiectului pentru fiecare articol, si doar o data la inceput, este taxata fabricarea matritelor, cca 30 €, in functie de marimea modelului original.

Ce cantitate minima pot comanda?

Se poate comanda chiar si o singura piesa, iar preturile nu depind de cantitatea comandata.

 Ce este fotogravura?

Piese pentru telefoane realizate in fotogravuraFotogravura chimica sau fotodecupajul este un sistem modern de taiere si gravare de precizie a placilor metalice, chiar si foarte subtiri, ce inlocuieste in modavantajos metodele traditionale de decupaj si gravare.                                    afla mai multe