Sicast Photo - Etching italiano francais deutsch espanol english Site Map
home compania turnare de precizie fotogravura materiale contactintrebari frecvente
Gravura chimica
Procedeul de fotogravura chimica sau fotodecupaj reprezinta un sofisticat sistem de fabricatie a pieselor mici si deseori complicate, cu tolerante dimensionale minime, sistem ce este in masura sa concureze profitabil cu sistemele traditionale de gravura mecanica.
Piesa traforata prin fotogravura
Derivat dintr-un antic procedeu ce inca mai este folosit si in zilele noastre in arta grafica, s-a raspandit in ultimii ani datorita cresterii deosebite a calitatii si imbunatatirii constante a serviciilor de proiectare si control, ridicand astfel valoarea fotogravurii; datorita acestor factori sistemul ofera solutii nebanuite pana acum.
Desene
Pentru pregatirea machetelor pentru fotogravare este nevoie de o mostra sau un simplu desen pe hartie, sau in unul din urmatoarele formate digitale: dwg, dxf (AutoCAD sau alte software-uri ce folosesc acest format), 3dm (Rhinoceros), stl, igs, cdr (Coreldraw), ai (Illustrator), pdf, fh11, tiff, bmp, tga, eps si altele.

Grilaj realizat prin fotogravura Din experienta acumulata de EXELLA se recomanda proiectantilor sa respecte tolerantele dimensionale indicate, si sa tina cont de faptul ca tipul materialului, grosimea si forma geometrica a piesei de realizat au influente in campul tolerantelor.
Eventuale caracteristici garantate vor fi anterior stabilite.
Tolerances
TOLERANTE
grosime
0,05 mm ± 0,02 mm
"
0,1 mm 0,03 mm
"
0,25 mm 0,04 mm
"
0,5 mm ± 0,06 mm
"
0,6 mm ± 0,08 mm
"
1,0 mm 0,16 mm

Filtru realizat in fotogravura La demararea productiei pentru fiecare articol, si doar o singura data la inceput, este necesara achitarea unui cost de producere macheta (digital artwork processing) de cateva zeci de euro. Nu exista limite cantitative la comenzi si preturile nu depind de cantitatea comandata.

Pe site-ul www.exella.eu sunt disponibile fise tehnice si informative asupra realizarii desenurilor, folosirii materialelor, etc.
The Materials
Im mod concret EXELLA ofera industriei si desenatorilor tehnici experienta dobandita prin realizarea a mii de piese, in peste 30 de aliaje metalice, cu gorsimi variind de la 0.30 mm la 1.20 mm, fiind capabile sa satisfaca orice domeniu de aplicatie, de la ochelari pana la machete de trenuri, de la electronice pana la accesorii de moda.